Blogolj!

4,3 milliárd dollárért felvásárolják a LogMeIn-t

Amerikai befektetők felvásárolják a magyar alapítású informatikai cégből globális nagyvállalattá erősödött LogMeIn céget.

Az amerikai központú vállalat honlapján közölt bejelentés szerint a Francisco Partners és az Evergreen Coast Capital magántőke-befektetési társaságok készpénzben részvényenként 86,05 dollárt, mintegy 4,3 milliárd dollárt ajánlottak fel a főként szoftverfejlesztéssel foglalkozó cégért.

A LogMeIn igazgatótanácsa jóváhagyta a befektetőkkel kötött megállapodást, és azt javasolta a részvényeseknek, hogy szavazzák meg a felvásárlási ajánlat elfogadását. Ezzel együtt a vállalatnak még 45 napja van arra, hogy esetleg meghallgasson és fontolóra vegyen más felvásárlási ajánlatokat.

A részvényenkénti 86,05 dolláros ár nagyjából 25 százalékkal magasabb a Nasdaq-on jegyzett LogMeIn szeptember 18-i záróárfolyamánál. Ez volt az utolsó kereskedési nap, mielőtt a sajtóban megjelentek volna a LogMeIn felvásárlásáról szóló értesülések.

A várakozások szerint 2020 közepén zárulhat a felvásárlási ügylet, amelyet jóvá kell hagyniuk a részvényeseknek és az illetékes hatóságoknak is.

A LogMeIn Magyarországról indult útjára, mára négy kontinensen, közel négyezer fős csapattal működik és a világ 10 legbefolyásosabb szoftveres szolgáltatócége (SaaS) között tartják számon. A vállalat éves árbevétele tavaly átlépte az 1,2 milliárd dollárt.

A LogMeIn hat évvel alapítása után, 2009 júliusában lépett a tőzsdére. A 16 dolláron kibocsátott, a Nasdaqon jegyzett részvények árfolyama mostanra több mint ötszörösére emelkedett.

Bill Wagner vezérigazgató a hír kapcsán írt blogposztjában azzal indokolta a lépést, hogy az elmúlt évtized dinamikus növekedése után a cég most három fő területre kíván koncentrálni: Egységes kommunikáció és együttműködés (Unified Communications and Collaboration, UCC), Személyazonosság, mint szolgáltatás (Identity-as-a-Service ,IDaaS) és Digitális fogyasztói bevonódás (Digital Customer Engagement). A két vásárlóban olyan partnereket látnak, akik támogatni tudják ezeket a változásokat, és segíthetnek még ügyfélközpontúbbá tenni a LogMeIn-t.

Ezzel a három nagy, magyar alapítású egykori startup - Prezi, Ustream, LogMeIn - második tagja is elkelt. A Ustreamet közel négy évvel ezelőtt az IBM vásárolta fel.

(Forrás: MTI, LogMeIn blog)

https://startlap.blogstar.hu/./pages/startlap/contents/blog/87729/pics/lead_800x600.png
felvásárlás,logmein
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?