Blogolj!
Európai akkreditációt kapott a fővárosi mikrohitel

Európai akkreditációt kapott a fővárosi mikrohitel

2020.01.02. | Zoltán

A Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány által mikro- és kisvállalkozásoknak nyújtott Budapest Mikrohitel többéves felkészülési folyamat eredményeként megkapta az Európai Bizottság szabványának megfelelő minősítést.

Tovább
4,3 milliárd dollárért felvásárolják a LogMeIn-t

4,3 milliárd dollárért felvásárolják a LogMeIn-t

2019.12.20. | Zoltán

Amerikai befektetők felvásárolják a magyar alapítású informatikai cégből globális nagyvállalattá erősödött LogMeIn céget.

Tovább
A startupok újra beveszik a Bálnát

A startupok újra beveszik a Bálnát

2019.11.18. | Zoltán

2019. november 28-án ötödik alkalommal rendezi meg a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány a főváros által támogatott legnagyobb startup rendezvényt, a Startupok Éjszakáját.

Tovább

Innovációs együttműködést kötött a BVK és az Óbudai Egyetem

2019.02.14.
Együttműködési megállapodást kötött a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány (BVK) és az Óbudai Egyetem a hallgatók innovációs potenciáljának kibontakoztatása érdekében.
Címkék: bvk, óbudai egyetem

Újfajta 3D-s nyomtatási technológiával kísérleteznek a Berkeley-n

2019.02.04.
A hagyományos háromdimenziós nyomtatáshoz képest gyorsabban és pontosabban képes elkészíteni mindenféle tárgyat a számítógépes axiális litográfiának keresztelt új eljárás, amelyet a Kaliforniai Egyetem kutatói fejlesztettek ki.
Címkék: 3d nyomtatás

A tíz legígéretesebb magyar innováció

2019.01.15.
Az egészségügy szerepe kiemelkedő, de az építőiparhoz vagy a környezetvédelemhez kötődő vállalkozások is jól szerepeltek a legígéretesebb startupok között.
Címkék: díj

Mit adhat a Be Smart verseny?

2019.01.04.
Kilencedik alkalommal rendezi meg a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány Be Smart versenyét, amelyen a legígéretesebb startupok értékes hazai és nemzetközi szereplési, valamint kapcsolatépítési lehetőségeket nyerhetnek.
Címkék: be smart, bvk, verseny

Már lehet jelentkezni a 9. Be Smart versenyre

2019.01.02.
Az innovatív vállalkozásfejlesztéssel és mikrohitelezéssel foglalkozó Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány 2018-ban ünnepelte fennállásának 25. évfordulóját, és idén is folytatja a startupok támogatását.

Könnyebb lesz a fintech-újítások tesztelése

2018.12.20.
A Magyar Nemzeti Bank új rendelete révén a fintech újításokkal jelentkező bankok, biztosítók, tőkepiaci vagy pénztári intézmények, pénzügyi vállalkozások 2019 elejétől felügyelt tesztkörnyezetben időlegesen felmentést kaphatnak bizonyos MNB előírások alól.
Címkék: fintech

Lezárult a negyedik Újbuda Startup pályázat

2018.12.17.
A verseny december 14-i döntőjében 12 csapat mutatta be ötletét. Az Újbuda Startup pályázattal az önkormányzat az innovatív ötleteken és fejlesztéseken alapuló, növekedésorientált ifjúsági vállalkozások létrehozását, a cégalapítás korai fázisát támogatja évről évre.

Tovább bővült a kockázati tőkebefektetések piaca

2018.12.15.
A Magyar Kockázati- és Magántőke Egyesület (HVCA) jelentése szerint a harmadik negyedévben 43 tranzakció során 42 vállalkozás jutott 3,49 milliárd forint összértékben tőkéhez Magyarországon.

Stratégiai megállapodást kötött a GE Healthcare és a Hiventures

2018.12.12.
A General Electric egészségügyi üzletága és a Hiventures célja, hogy segítsék az egészségiparhoz kapcsolódó innovatív elképzeléseket és kezdeményezéseket.

A high tech gazdaságot tanulmányozzák magyar startupok Tel-Avivban

2018.12.11.
Négy startup és három inkubátor képviselői ismerkednek az izraeli startupok sikerének titkaival a Visegrádi Négyek, valamint Izrael közötti együttműködés első közös tanulmányútján.
Címkék: izrael

Ezeket a cikkeket olvastad már?