Blogolj!
Milliárdos befektetést kapott a programozóképző

Milliárdos befektetést kapott a programozóképző

2020.02.25. | Zoltán

A Logiscool programozó iskola 3,5 millió euró - azaz mintegy 1,2 milliárd forint - befektetést kapott, a fő befektető a Euroventures kockázati tőkealap-kezelő.

Tovább
Európai akkreditációt kapott a fővárosi mikrohitel

Európai akkreditációt kapott a fővárosi mikrohitel

2020.01.02. | Zoltán

A Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány által mikro- és kisvállalkozásoknak nyújtott Budapest Mikrohitel többéves felkészülési folyamat eredményeként megkapta az Európai Bizottság szabványának megfelelő minősítést.

Tovább
4,3 milliárd dollárért felvásárolják a LogMeIn-t

4,3 milliárd dollárért felvásárolják a LogMeIn-t

2019.12.20. | Zoltán

Amerikai befektetők felvásárolják a magyar alapítású informatikai cégből globális nagyvállalattá erősödött LogMeIn céget.

Tovább

A legígéretesebb magyar és szlovák startupok a think.BDPST Start-up Expón

2019.02.18.
Február elején lezajlott a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány vezetése alatt álló Interreg V-A Slovakia-Hungary Cooperation Program EYES projektje keretében szlovák és magyar startupok részére szervezett verseny. A legjobbak a think.BDPST-en is bemutatkozhatnak.

Innovációs együttműködést kötött a BVK és az Óbudai Egyetem

2019.02.14.
Együttműködési megállapodást kötött a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány (BVK) és az Óbudai Egyetem a hallgatók innovációs potenciáljának kibontakoztatása érdekében.
Címkék: bvk, óbudai egyetem

Újfajta 3D-s nyomtatási technológiával kísérleteznek a Berkeley-n

2019.02.04.
A hagyományos háromdimenziós nyomtatáshoz képest gyorsabban és pontosabban képes elkészíteni mindenféle tárgyat a számítógépes axiális litográfiának keresztelt új eljárás, amelyet a Kaliforniai Egyetem kutatói fejlesztettek ki.
Címkék: 3d nyomtatás

A tíz legígéretesebb magyar innováció

2019.01.15.
Az egészségügy szerepe kiemelkedő, de az építőiparhoz vagy a környezetvédelemhez kötődő vállalkozások is jól szerepeltek a legígéretesebb startupok között.
Címkék: díj

Mit adhat a Be Smart verseny?

2019.01.04.
Kilencedik alkalommal rendezi meg a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány Be Smart versenyét, amelyen a legígéretesebb startupok értékes hazai és nemzetközi szereplési, valamint kapcsolatépítési lehetőségeket nyerhetnek.
Címkék: be smart, bvk, verseny

Már lehet jelentkezni a 9. Be Smart versenyre

2019.01.02.
Az innovatív vállalkozásfejlesztéssel és mikrohitelezéssel foglalkozó Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány 2018-ban ünnepelte fennállásának 25. évfordulóját, és idén is folytatja a startupok támogatását.

Könnyebb lesz a fintech-újítások tesztelése

2018.12.20.
A Magyar Nemzeti Bank új rendelete révén a fintech újításokkal jelentkező bankok, biztosítók, tőkepiaci vagy pénztári intézmények, pénzügyi vállalkozások 2019 elejétől felügyelt tesztkörnyezetben időlegesen felmentést kaphatnak bizonyos MNB előírások alól.
Címkék: fintech

Lezárult a negyedik Újbuda Startup pályázat

2018.12.17.
A verseny december 14-i döntőjében 12 csapat mutatta be ötletét. Az Újbuda Startup pályázattal az önkormányzat az innovatív ötleteken és fejlesztéseken alapuló, növekedésorientált ifjúsági vállalkozások létrehozását, a cégalapítás korai fázisát támogatja évről évre.

Tovább bővült a kockázati tőkebefektetések piaca

2018.12.15.
A Magyar Kockázati- és Magántőke Egyesület (HVCA) jelentése szerint a harmadik negyedévben 43 tranzakció során 42 vállalkozás jutott 3,49 milliárd forint összértékben tőkéhez Magyarországon.

Stratégiai megállapodást kötött a GE Healthcare és a Hiventures

2018.12.12.
A General Electric egészségügyi üzletága és a Hiventures célja, hogy segítsék az egészségiparhoz kapcsolódó innovatív elképzeléseket és kezdeményezéseket.

Ezeket a cikkeket olvastad már?